Stress

Stress er et stort problem i hverdagen for rigtig mange mennesker

 

Vi kender alle det at have for meget for. Vi når ikke at gøre tingene færdige på en ordentlig måde. Vi er ikke tilfredse. Vi føler ikke at vi har kontrol over vores tid, og det vi laver. Vi har måske svært ved at sige nej. Når vi over en længere tid udsættes for mere pres end vi kan magte, kan vi opleve fysiske gener som hovedpine, uro, søvnløshed og hjertebanken. Vi kan have problemer med at huske og koncentrere os, og vi føler os trætte og energiforladte. Måske bliver vi aggressive eller depressive. Stress som ikke tages alvorligt, kan føre til en depression.

 

Oplevelse af stress handler ikke kun om ydre krav, vi ikke kan honorere. Det handler også om, hvordan vi reagerer på alle de tanker om stress, vi har i løbet af dagen. Giver vi de tanker, der handler om de ting, vi ikke kan nå for meget opmærksomhed, kan dette føre til stress og ubehag. Hjernen har brug for hvil, og når vi bruger størstedelen af tiden når vi har fri, på at tænke på de ting, vi ikke har nået, kan vi udvikle stress. Eller til at mærke efter i kroppen, hvordan vi har det, altså alt for meget selvfokus.

 

Jeg anvender Metakognitiv terapi i samtalerne med  dig.

 

Vores digitale vaner kan give os stress

Vi er heldigvis ved at blive opmærksomme på, hvordan vores digitale vaner kan give os stress. Fordi vi kan være på hele tiden, føler vi at vi skal være på hele tiden; tjekke mails og besvare dem stort set døgnet rundt. Opdatere profiler på de sociale medier og “like” andres billeder. Læse nyheder døgnet rundt og bruge vores mobiltelefon som vækkeur. Vores mobiltelefon kan næsten tage magten fra os, fordi vi føler, at vi skal have den på os døgnet rundt, for ikke at gå glip af noget.

 

Jeg kan hjælpe dig til at få en mere sund tilgang til de digitale medier. Til at du kun giver de sociale medier den opmærksomhed, som ikke sætter gang i for mange tankeprocesser, som giver dig stress.

 

Vil du vide mere om hvordan jeg kan hjælpe dig med stress, ring eller skriv til mig!