Kognitiv terapi - Dorthe Thomsens Psykologpraksis
29
page-template-default,page,page-id-29,bridge-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-18.0.9,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Kognitiv terapi handler om sammenhængen mellem tanker, følelser og handling.

 

Kognition betyder erkendelse/tænkning og inddrager tænkning af enhver art som forestillingsbilleder, fantasier og erindringer. Ved kognitiv terapi lægges der vægt på tænkningens og adfærdens betydning for følelseslivet og generelt for udviklingen af psykiske problemer og symptomer. Terapien retter sig primært mod handlemønstre og symptomer. Kognitiv terapi og også adfærdsterapi er meget udbredt i dag. Dels fordi denne terapiform er handling orienteret, og dels fordi den kan skabe hurtige resultater.

 

Jeg anvender metoden til at kortlægge den enkeltes måde at se sig selv på og handle på. Og til at skabe forandring. Har vi uhensigtsmæssige tankemønstre som forhindrer os i at leve optimalt? Har vi automatisk en forventning om at alting vil gå galt? Hvordan ser vi os selv? Hvordan tror vi at andre ser på os? Hvorfor tror vi at andre er dygtigere og bedre end os? Jeg anvender ofte små øvelser og hjemmeopgaver, som går ud på, at den enkelte skal lære nye måder at se sig selv på og handle på.

 

Kognitiv terapi er særligt effektiv mod alle angsttyper og depression.