Mindfulness

Nærvær og fuld opmærksomhed

 

Et centralt punkt i Mindfulness er evnen til nærvær, og fuld opmærksomhed på det der er lige nu. Tilstedeværelse med alle sanser vågne.

 

Jeg anvender elementer fra Mindfulness når du har brug for at rette opmærksomheden mod nuet. Til at være tilstede her og nu og ikke lade dig dvæle ved fortiden eller til at være bekymret om fremtiden.

 

Mindfulness for børn og unge

Ved Mindfulness for børn, laver jeg sammen med barnet forskellige øvelser, som lærer barnet at være mere nærværende og have fuld tilstedeværelse. Det lærer at være tilstede i nuet og ikke give bekymringer om fortiden eller fremtiden for meget opmærksomhed. Barnet lærer at berolige sig selv, og at se sig selv med venlighed og nysgerrighed, og ikke være fordømmende. Den dybe og rolige vejrtrækning er et vigtigt element i Mindfulness til mindskelse af stress og angst. Øvelserne kan være vejrtrækningsøvelser, sanseøvelser eller kropsscanninger. Med Mindfulness teknikker lærer barnet at kunne være i ubehagelige følelser uden at flygte. Jeg tilpasser øvelserne efter barnets alder.

 

Læs om samtaler med børn, unge og deres forældre.